OVA 2 LIJEKA NIKAKO NE SMIJETE PITI UJUTRU: Doktorica ovako savjetuje pacijente – posljedice ne možete ni zamisliti

Znate li kada se piju lijekovi za pritisak i holesterol? Ako ih uzimate ujutru, pravite veliku grešku!

Veliki broj Srba muči se sa visokim pritiskom ili povišenim holesterolom, zbog čega uzima terapiju. Ali mnogi ne znaju kada je najbolje vrijeme za uzimanje lijekova protiv pritiska ili holesterola, doktorka ga je upravo otkrila!

Dr Nima Majlezi, direktorka medicinske toksikologije u Univerzitetskoj bolnici Staten Ajlend, otkrila je kada se piju lijekovi za pritisak i holesterol. I možda ćete se iznenaditi

Moguće je da i vi uzimate ove lijekove čim ustanete, da ne biste zaboravili i da biste “prebrinuli” tu obavezu za taj dan. Ali to je velika greška!

“Antihipertenzivi kao što su beta blokatori, ili blokatori kalcijumovih kanala, pružaju blagotvorno dejstvo ako se uzmu uveče. Ali ukoliko ih pijete ujutru, može da vam se dogodi neželjeni efekat umora i iscrpljenosti, koji će vas pratiti tokom cijelog prepodneva”, rekla je doktorka Majlezi.

“Lijekovi protiv holesterola imaju bolje dejstvo ako se piju uveče, jer se smatra da se najveći deo holesterola u telu formira i nastaje tokom ranih jutarnjih časova”, objasnila je doktorka.

MONDO

Author: admin