KARDIOLOG NAPRAVIO SUPER ZDRAVI JELOVNIK: Evo kako da smršate 10 kg za 7 dana

KARDIOLOG NAPRAVIO SUPER ZDRAVI JELOVNIK: Evo kako da smršate 10 kg za 7 danaJedan kardiolog osmislio je za svoje pacijente, ali i zdrave ljude koji žele da smršaju poseban plan ishrane.

Pomoću njega za samo sedam dana izgubite i do 10 kilograma, ukoliko u dnevnu rutinu uvedete bar 30 minuta fizičke aktivnosti.

Prvi dan:

– Doručak: 1 voćka (pomorandža, kruška, breskva, bilo šta osim grožđa ili banane).
– Ručak: 1 pomorandža, 1 kuhano jaje, čaša od 200 ml jogurta (200ml).
– Večera: 2 paradajza ili 2 dl kuhanog paradajza, 2 tvrdo kuhana jaja, 2 dvopeka, pola krastavca ili malo zelene salate.

Drugi dan:

– Doručak: 1 voćka (pomorandža, kruška, breskva, bilo šta osim grožđa ili banane).
– Ručak: 1 pomorandža, 1 kuhano jaje, 1 šolja jogurta.
– Večera: 125 g kuhane govedine, 1 paradajz, 1 dvopek, 1 šolja kafe ili čaja bez šećera.
Treći dan:

Doručak: 1 voćka (pomorandža, kruška, breskva, bilo šta osim grožđa ili banane).
– Ručak: 1 kuhano jaje, 1 pomorandža, šolja jogurta, 1 krastavac ili malo zelene salate.
– Večera: 125 g kuhane govedine, 1 pomorandža, 1 dvopek, 1 šolja čaja ili kafe bez šećera.

Četvrti dan

 

– Doručak: 1 voćka (pomorandža, kruška, breskva, bilo šta osim grožđa ili banane).
– Ručak: 125 g kravljeg sira, 1 paradajz, 1 dvopek.
– Večera: isto kao i prethodnog dana.

Peti dan:

– Doručak: 1 voćka (pomorandža, kruška, breskva, bilo šta osim grožđa ili banane).
– Ručak: 200 g kuhanog mesa ili ribe, 1 paradajz, 1 dvopek.
– Večera: pola kilograma kuhane mrkve, krompira ili graška.
Kuhajte povrće ili meso bez soli ili je koristite vrlo malo.

Napravite pauzu sa dijetom šesti i sedmi dan, i nastavite sa dijetom osmog dana. Alkohol je u ovom režimu ishrane strogo zabranjen. Srčani bolesnici moraju da posjete kardiologa prije primjene ove, i bilo koje druge dijete.

   Pročitaj još:

KUPUS DIJETA SKIDA 5 KG ZA 7 DANA: OVO SVAKA ŽENA MORA ISPOBATI, kile se ne vraćaju

Kupus dijeta spada među zdrave režime ishrane, sa niskim udjelom masti i kalorija, a omogućava vam skidanje i do 5 kilograma za 7 dana. Oni koji su se pridržavali ovog režima ishrane, govore da daje odlične rezultate, pa ne čudi što je već 2 decenije hit u cijelom sviijetu.

Najvažniji obrok tokom dana je niskokalorična čorba od kupusa, koja podstiče brzo sagorevanje masnoća.

Dok se pridržavate ove dijete, dozvoljeno uzimati i drugu hranu sa manje kalorija, dok je potrebno izbaciti šećer i hranu poput pečenog krompira, banana i slično prva 3 dana.

Dakle, glavni obrok je supa od kupusa i pravi se na sljedeći način:Usitnite povrće, uključujući šargarepu, zelenu papriku, luk, paradajz, pečurke, kupu i celer na kockice.

U šerpu stavite luk i malo ulja i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte isjeckano povrće. Dodajte 6-7 šolja vode u posudu i pustite da proključa. Smanjite temperatutu na srednju i pustite povrće da se kuva.

Kuvajte dok povrće ne postane mekano, jedno 30-45 min. Možete dodati so i biber po želji.

Ovako izgleda plan ishrane za 7 dana:

 

Prvi dan:Supa od kupusa i voće po izboru, jedino nisu dozvoljene banane. Pijte dosta tečnosti, a preporučuju se voda, nezaslađeni čaj ili crna kafa.

Drugi dan:Supa i povrće, količina nije ograničena, važno je da se ne osjeća glad. Jedite zeleno povrće, a kukuruz, grašak i druge mahunarke izbjegavajte.Za večeru možete ispeći krompir. Ovaj dan je zabranjeno jesti voće.

Treći dan:Uz supu od kupusa možete kombinovati voće i povrće po izboru, ali ne i namirnice koje sadrže dosta ugljeno hidrata (npr. krompir).

Četvrti dan:Osim čorbe od kupusa, možete pojesti najviše četiri banane, i konzumirati nemasno mleko u neograničenim količinama.

Peti dan:Supa od kupusa je obavezna, a dozvoljen je i jedan obrok 300-500 grama nemasnog pilećeg ili goveđeg mesa i salata od paradajza (maksimalno šest paradajza).Tokom dana treba popiti od 1,5 do dve litre vode, što će poboljšati ispiranje viška kiseline iz organizma.

Šesti dan:Bar jedna porcija supe od kupusa, nemasno pileće ili goveđe meso i dosta povrća. Šestog dana nije dozvoljeno jesti krompir.

Sedmi dan:I poslednjeg dana dijete supa od kupusa je obavezna, a glad možete utoliti i porcijama integralnog pirinča i povrća. Dozvoljeno je piti nezaslađen voćni sok.Napomena: Preporučuje se da se ova dijeta drži 7 dana, nakon čega je potrebno napraviti pauzu od minimum 2 dana.

Author: admin