ZOVU GA “LJUBIČASTI RAJ”: Napitak od četiri sastojka koji će “rastjerati” loše bakterije, i spasiti vas od odlaska doktoru

Želite li napraviti napitak koji će pročistiti organizam, smiriti upale i djelovati antibakterijski, predlažemo vam recept za “Ljubičasti raj”.

U skromnom korjenastom povrću nalazi se jedan od najbogatijih izvora alkalnih minerala iz vrta. Upotrebljavate li organski uzgojeno povrće, ne morate ga guliti, osobito ako je mlado i meko.

Komorač pročišćuje organizam i sadrži niz antioksidansa koji štite tjelesne stanice od oštećenja te djeluju protuupalno. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline.

Divni okus anisa koji nam daje komorač odlično se slaže sa slatkim crnim ili crvenim grožđem. Crveni kupus djeluje antibakterijski i napitku daje kraljevski ljubičastu boju, piše “Zadovoljna“.

Sastojci za “ljubičasti raj”:

– 1/4 malog crvenog kupusa
– 1 mali komorač
– 200 g crnog ili crvenog grožđa
– 1 limun za posluživanje

Priprema:

1. Crvenom kupusu izrežite bijeli kocen i zatim ga, poprečno na listove, narežite na krupnije komade. Stavite ih u sokovnik.

2. Komorač narežite na četvrtine, dodajte ga soku od kupusa, zatim dodajte i grožđe.

3. Na kraju ulijte limunova soka prema ukusu. Dobro promiješajte i ulijte u čašu.

Savjet plus: Želite li umjesto grožđa tijekom zime koristiti sezonsko voće, u soku “ljubičasti raj” možete ga zamijeniti s 200 grama jabuka.

Izvor: zadovoljna

Author: admin