Recept sa Tibeta star 2000 godina: Protiv holesterola, krečnih naslaga na krvnim sudovima, triglicerida…

  1. Recept za ovaj tibetanski lijek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim pločicama. Pretpostavlja se da je zapisan prije više od 2000 godina.

Koristi se protiv triglicerida, holesterola i krečnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vijek.

Stari tibetanski recept

Osim što navodno uspješno čisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lijek, kako tvrde, poboljšava elastičnost krvnih sudova (sprječava pucanje krvnih sudova, a samim tim i izliv krvi), sprečava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, sprečava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.

Priprema:

300 grama bijelog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samljeti.

Nakon toga staviti da proključa 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samljeveni bijeli luk i limun pa poklopiti sud. Isključivo na laganoj vatri ovu smješu prokuhati 14-15 minuta (nikako duže od toga).

Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lijek koji treba sipati i čuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj pripravak uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljšanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom lijeka.

Napomena:

Strogo se pridržavati dnevne doze lijeka i pauze od 10 dana između dvije kure. Nakon izliječenja ne treba uzimati lijek već samo ako dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Zdrave osobe koje se odluče da lek uzimaju radi poboljšanja opšteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godišnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.

Izvor: Doznajemo.com

Zapratite nas i podjelite!Hvala.

Author: admin