Ovaj RUSKI NAPITAK od dvije namirnice koje svako ima u kuhinji je savršeno rješenje za NESANICU: Pravi se očas posla, a nakon njega spavaćete kao beba

Simptomi nesenice su nemogućnost dužeg sklapanja kapaka i smirivanja brojnih misli po glavi, kao i neprestanog osjećaja nemira kada legnete da spavate.

Otežano uspavljivanje, često buđenje tokom noći, jutarnji umor i bezvoljnost, simptomi su nesanice ili insomnije koja kod osoba koje od nje pate nepovoljno utiče na kvalitet života.

Postoje mnogi lijekovi za borbu protiv nesanice, ali prirodan izbor je uvijek najispravniji. Naime, još od davnina se u Rusiji mješavina šećera i soli koristila kao pomoć za kontrolu hormona stresa, koji inače ima značajan učinak na ometanje ciklusa spavanja i buđenja.

Mješavina soli i šećera je jednostavno nezaobilazan lijek u slučaju prenaprezanja i stresa. Nesanica, koja se obično javlja između 2 i 4 sata ujutru zbog viška adrenalina, može se prevazići stavljanjem soli i šećera pod jezik. Ovo je često najefikasnije rješenje – napisao je u jednom svom istraživanju naučnik Met Stoun, navodi Magazin Novosti.

Pomiješajte u jednoj teglici 1 kašičicu soli, 5 kašičica smeđeg šećera i 1 kašiku nerafinisanog šećera od trske. Ako vam je ukus previše slan, možete povećati količinu šećera. Granule šećera od trske su veće, pa imaju tendenciju da se odvajaju sve vrijeme. Međutim, pokušajte da ih ravnomjerno rasporedite.Prije spavanja, ili uvečer kada se probudite, stavite malu količinu smješe pod jezik. Sačekajte dok se potpuno ne rastvori u ustima. Ostatak smješe pri ruci možete da sačuvate.

Ukus ovog domaćeg lijeka vam neće biti najprijatniji. Međutim, njegova korisna svojstva i efikasnost vrijede malo muke. Ova kombinacija jača imunitet, čini da glavobolja nestane i podiže nivo energije na viši nivo. Ima anti-stres efekat i povećava nivo serotonina i elektrolita.

Author: admin