Ovaj INDIJSKI NAPITAK pravi se nevjerovatno lako, a tvrde da MOMENTALNO PODSTIČE PROBAVU i da je najbolji lijek za LIJENJA CRIJEVA!

Lassi je popularni indijski napitak na bazi jogurta u koji se dodaju voće i začini, a ponekad se pravi i u slanoj varijnti.

Indijci ga rado koriste kao osvježenje u toplim danima, ali i zdravu poslasticu, dok u u ajurvedskoj medicini zauzima posebno mjesto – koristi se kao prirodni lijek za podsticanje probave.

Lassi može da se pripremi na najrazličitije načine, a u Indiji ga najčešće prave sa mangom, ružinom vodicom ili limunom, dok ga tamošnji bogataši piju sa dodatnim šafranom.

U nekim oblastima dodaje se i puter, kada lassi dobija teksturu nalik na milkšejk.

Mi vam ovog puta donosimo recept sa jabukom i nanom, a vi ga možete pripremati i sa drugom vrstom voća. Ono što je važno jeste da je osnova jogurt, ili dahi kako ga Indijci nazivaju.

Potrebni sastojci za četiri napitka:

– 4 zelene jabuke (oljuštene i iseckane)
– 650 grama grčkog jogurta
– 2 do 3 kašike meda (može da posluži i šećer)
– 2 kašike soka od jabuke
– listići nane

– led po potrebi

Priprema:

1. Kada isjeckate jabuke, malo odvojite sa strane – kasnije će vam trebati za serviranje.

2. Ubacite isjeckane jabuke, jogurt, med, sok od jabuke i listiće nane u blender, pa miksajte sve dok ne dobijete tečnu teksturu.

3. Na dno čaše stavite malo isjeckanih jabuka koje ste sačuvali, a potom uspite dobijenu tečnost do vrha. Po želji dodajte kockicu leda i ukrasite svoj lassi listićima nane.

Izvor: zena.blic.rs

Zapratite nas i podjelite!

Author: admin