NJENA LJEKOVITOST JE VIŠESTRUKA: A samo rijetki znaju kako se pravilno koristiti…

Samo rijetki znaju kako se pravilno koristiti…

Njegova ljekovitost je višestruka – HVALA SVIMA KOJI PODIJELE!!

Prirodno liječenje se pokazalo mnogo efikasnijim od liječenja nekim drugim lijekovima. Trebali biste znati da hemoterapija osim što ubija loše ćelije, ubija i one dobre. Mnoge osobe su se izliječile prirodnim lijekovima. Koristili su određene biljke, namirnice kao što su cimet, med, kokosovo ulje itd. Biljka koja je takođe veoma zdrava jeste maslačak, a nažalost mnogi ne znaju njegova ljekovita svojstva. Da je dobar za želudac, žuč, a efikasan je i u liječenju leukemije. Čaj od korijena maslačka se preporučuje osobama koje pate od leukemije, a mnogi pacijenti potvrđuju pozitivne rezultate. Maslačak ubija loše ćelije i oporavlja organizam. Za razliku od hemoterapije, prirodni lijekovi kao što je ovaj, ubijaju samo loše ćelije, ne one zdrave.

Maslacak,
Maslacak,

Ljekovitost maslačka:

-Lišće maslačka po vitaminskom bogatstvu nadmašuje čak špinat i rajčicu.

-Sadrži vitamine A, B2, C, D i G, te minerale kalij, natrij, kalcij, fosfor i željezo.

-Moćan je diuretik, blagotvoran je za bubrege i mokraćne organe.

-Osim što ima diuretska svojstva, potiče stvaranje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol.

-Zbog brojnih hranjivih tvari koje sadrži, lišće maslačka preporučuje se kao dodatak prehrani za trudnice i žene u postmenopauzi.

-Maslačak je općenito povoljan za ženska oboljenja, a osobito za sprječavanje i liječenje bolesti dojki, cista, otečenosti i kod problema s dojenjem.

Maslacak,
Maslacak,

Čaj od korijena maslačka:

Korijen maslačka moćan je lijek za jetru i želudac. Šest šoljica čaja od korijena maslačka dnevno mogu izliječiti hepatitis u roku od dva tjedna. Fitoterapija s ovim čajem liječi svakovrsne tegobe. Preporučuje se kod probavnih tegoba, nedovoljnog lučenja žuči, visokog tlaka i manjka apetita.

Maslacak,
Maslacak,

Stabljike i cvjetovi:

Stabljike maslačka pospješuju rastvaranje žuči, reguliraju metabolizam te pročišćavaju krv i želudac. Narodna ih medicina preporučuje protiv dijabetesa i za uklanjanje bradavica. Mažite bradavice mlijekom od stabljika maslačka dok ne otpadnu. Od cvjetova ove biljke dobiva se sirup, kojeg ponekad nazivaju i medom, zbog njihove sličnosti u strukturi. Taj sirup čisti i jača krv i probavu, a pomaže i kod kašlja. Budite zdravi!!

Izvor: alternativa

Author: admin