MAGIJA ZA BOLNE ZGLOBOVE I LEĐA: Smanjuje bol i poboljšava funkciju zglobova! (RECEPT)

Ovaj recept smo pronašli na jednom uglednom ruskom sajtu alternativne medicine, u kojem se govori o tome kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme vezane za njih, a koji se pokazao kao veoma efikasan i djelotvoran.

Želimo da podijelimo s vama, ako imate problema sa bolovima u zglobovima, leđima, nogama, vratu, proširenim venama piše uspesnazena.com!

Recept za bolne zglobove i leđa glasi:

– Očistiti 300-400 gr bijelog luka i sitno isjeckati
– Staviti u teglu i preliti ga sa 1l kvalitetnim nerafinisanim biljnim uljem (maslinovo, suncokretovo…).
– Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.
– Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle.
– Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi:

– Ulje se utrljava na bolna mjesta, nap. u donji dio leđa (krsta) kod osteohondroze ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze.

– Pokriva se najlonskom kesom i utopljava preko noći (na ruke – rukavice, na noge – čarape).

Već poslije prvih par dana osjeća se olakšanje, obnavlja se pokretljivost zglobova i što je najvažnije smanjuju se bolovi. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, a samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Period liječenja je 2 mjeseca.

Kod varikoznih vena:

Ulje bijelog luka blago se utrljava u proširene vene, potom se stavlja najlonska kesa i umotava se zavojem ili nekom toplom tkaninom. Tretman se radi uveče i ostavlja se preko noći. Ujutro, oprati noge i obuti ih u nešto toplo.

Izvor: uspesnazena.com

Author: admin