Kurkuma i jabučni ocat – savršeni dvojac za detoks organizma

Premda detoks organizma zvuči kao težak i naporan zadatak, to zaista ne mora biti tako. Da biste potaknuli čišćenje tijela od otrova i učinili ga pero lakim, trebaju vam svega 2-3 sastojka, koje već imate u svojoj kuhinji.

Neki od znakova koji upozoravaju na to da je vaš organizam zasićen toksinima su neprestani umor, problemi s pamćenjem, ekcem i drugi kožni poremećaji, neugodni tjelesni mirisi, alergije, zatvor…

Premda detoks organizma zvuči kao težak i naporan zadatak, to zaista ne mora biti tako. Da biste potaknuli čišćenje tijela od otrova i učinili ga pero lakim, trebaju vam svega 2-3 sastojka, koje već imate u svojoj kuhinji.

Sigurno vam nikad nije palo na pamet da kombinirate kurkumu s jabučnim octom. Upravo oni čine savršeni dvojac za detoks, a kada im pridružite i malo soka od limuna, u vašem tijelu odvija se prava magija.

Naravno, rezultate nemojte očekivati preko noći, ali s upornošću, dobar učinak zasigurno neće izostati.

Ipak nemojte zaboraviti da su zdrava prehrana, dostatna hidratacija i aktivan stil života još neki od koraka presudnih za uspješan detoks.

Dobrobiti kurkume, jabučnog octa i limuna

Kurkuma je jedan od najmoćnijih i najljekovitijih egzotičnih začina, koji je s razlogom prigrlio čitav svijet. Brojna su istraživanja pokazala njezinu ljekovitost i povoljne učinke na organizam.

Primjerice, ona je snažan antioksidans, koji poboljšava zdravlje kože i usporava starenje, ima snažna protuupalna svojstva te znatno smanjuje rizik od moždanih i srčanih oboljenja.

Kurkuma je i pravi zaštitnik vaše jetre, najvećeg organa zaduženog za detoks organizma. Ona potiče stvaranje važnih enzima koji su zaslužni za pročišćavanje krvi koja putuje prema jetri. Ti enzimi djeluju tako da razbijaju toksine ili otrove. Na taj način kurkuma daje odličan poticaj radu vaše jetre.

Jabučni ocat ispire toksine iz organizam, pomaže detoksu jetre i limfnog sustava te smanjuje nadutost.

Ovaj moćni kuhinjski multipraktik usto daje snažan poticaj imunitetu, podiže razine energije, štiti od prehlade, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i karcinoma, potiče probavu, uravnotežuje razine šećera u krvi, poboljšava zdravlje kože i pridonosi vitkosti.

Limun je zaista izvrstan dodatak ovom dvojcu jer potiče probavu, ima pročišćujuća svojstva, povećava lužnatost (alkalnost) organizma, osvježava organizam i daje snažan poticaju imunitetu zahvaljujući bogatstvu vitamina C.

Author: admin