Izdržite nekoliko minuta: Ljuta paprika je lijek za mnoge bolesti!

Tako treba izdržati nekoliko minuta. Možda ćete početi kihati i biti će vam teško, ali će vam zaista jako pomoći.

Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje ljekovite biljke je to što je ona u stanju napraviti nevjerojatne stvari za kratko vrijeme.

U suvremenom svijetu je rijetkost sresti čovjeka koji nije bolestan. Da krenemo od najobičnijih simptoma kao što su glavobolja, umor, nesanica, problemi niskog ili visokog tlaka. Ovo su samo upozorenja koja će kasnije, ukoliko čovjek ignorira, prerasti u teže bolesti.

Hajde prvo da analiziramo glavobolju i da kažemo zašto ona nastaje i kako lako može riješiti.

Glavobolja može nastati iz nekoliko razloga, navest ćemo neke od njih: nedovoljna naspavanost, prethodna alkoholiziranost, loša cirkulacija, dehidracija. Rješenje problema neispavanosti je jednostavno, ono što trebamo napraviti je da legnemo na vrijeme, što znači bar do 22 h.

Zašto je to bitno? Jer se tada luče hormoni koji pomažu da se mi kvalitetno odmorimo i pripremimo za sljedeći dan. Kada legnete na vrijeme sigurno nećete biti umorni niti će vas boljeti glava zbog neispavanosti. Što se tiče alkoholiziranosti, i uopće alkohola, znamo da i minimalna količina može biti štetna.

Samo dva pića tjedno povećavaju rizik od malignih oboljenja. Još jedan problem smo riješili ako ne budemo konzumirali alkohol jer znamo da je alkohol diuretik (izvlači vodu iz tijela).

Na temelju toga može doći do glavobolje ili bola. Problem bola može nastati kod loše cirkulacije što je čest slučaj s ljudima koji se hrane pretežno zivotinsko namirnicama.

Znamo da masnoća iz životinskih namirnica zakrečuje krvne žile i tako da krv ne može normalno cirkulira kroz organizam do organa.

Tako tu nastaje u prvom mahu bol, a kasnije može doći i do tromba ili nekog malignog oboljenja.

Ljudi često znaju ignorirati upozorenja, što na kraju dovodi do kasnog otkrića bolesti, što svakako otežava izliječenje. Moramo zapaziti da je dehidratacija čest slučaj kod suvremenog čoveka. Suvremeni čovek skoro da ne pije vodu. Uglavnom konzumira kafu, gazirane napitke, čajeve, sokove.

Moramo reći da 2/3 čovjeka čini voda. Voda je jedan od najbitnijih faktora i bez nje svakako ne možemo živjeti. To lako možemo riješiti tako što ćemo piti 2 litre vode dnevno.

Već nakon nekoliko sati ćete osjetiti olakšanje, cijeli organizam će početi bolje aditi i riješiti ćete problem dehidracije. Imat ćete bolju stolicu, poboljšati funkcije organa, jednostavno bit ćete zdraviji. Vidite, jednostavno, s nekoliko stvari možete donijeti mnogo dobra za sebe i svoje tijelo. Nećete morati piti lijekove za bolove i svaki čas trčati u ljekarnu.

Jedan autor je rekao da je prava sramota biti bolestan u 21. stoljeću. To je točno, medicina je toliko napredovala da je sramota biti bolestan. Naravno. postoje slučajevi kada čovjek toliko uništiti svoje zdravlje da mora početi uzimati i ljekovito bilje koje mu može puno pomoći.

Jedna od najboljih biljki, a svakako najbolja za cirkulaciju, zaustavljanje krvarenja, otkanjanje bola je sigurno ljuta paprika.

ljuta-paprika-mljevenarSada se postavlja pitanje, koju ljutu papriku i u kolikoj mjeri treba konzumirati. Navest ćemo neke od vrsta ljutih paprika koje mozete konzumirati: Habanero, Piri Piri, Cayenne ili neku jačine bar do 100. 000 HU (heat unit – jedinica jačine).

Možete kupiti domaću ali one obično nisu ljuće od 40.000 HU što neće biti dovoljno da se pokrene organizam koji je u teškom stanju. Dnevna doza ljute paprike, za početak, treba biti 3 čajne žličice, pa sve do 6 žličica dnevno.

Ljuta paprika, također, zaustavlja krvarenje. Ono što treba učiniti kada se posečete je da mljevenu ljutu paprika stavite na ranu i ubrzo će krvarenje biti zaustavljeno.

Ukoliko imate problem sa sinusima, također možete koristiti ljutu papriku. Što treba napraviti? Treba se inhalirati alevom paprikom – što ljućom.

Vidjet ćete kako će vam biti bolje poslije prve terapije. Kako ćete to napraviti? Skuhajte vodu i dodajte 1 žličicu tucane ljute paprike, onda se nagnite nad posudu i pokrijte se ručnikom.

Tako treba izdržati nekoliko minuta. Možda ćete početi kihati i bit će vam teško, ali će vam zaista jako pomoći. Ono što ljutu papriku svrstava među najbolje ljekovite biljke je to što je ona u stanju uraditi nevjerojatne stvari za kratko vrijeme.

Čak se dešavalo da čovjek koji doživi srčani udar bude oživljen zahvaljujući ljutoj paprici. Koja je to kemijska supstanca koja ljutu papriku čini najboljim sredstvom za cirkulaciju? To je alkaloid kapsaicin.

Njemački farmakolog, Rudolf Buchheim, 1873., i mađarski doktor, Endre Hőgyes ustanovili su da “kapscisol” (djelomično čist kapsaicin), izaziva gorući osjećaj kada dođe u kontakt s mukoznim membranama, kao i da potiče lučenje želučanog soka.

Kapsaicin je najzastupljeniji kapsaicinoid u ljutim paprikama. Sljedeći po zastupljenosti je dihidrokapsaicin.

Uspoređujući ova dva spojeva s ostalim kapsaicinoidima (nordihifrokacpaicin, homodihidrokapsaicin i homokapsaicin), dobiva se vrlo čudan rezultat, naime, kapsaicin i dihidroksikapsaicin su duplo potentniji u reagiranju sa živcima, kada se koristi otopina u kom je koncentracija kapsacinoida ista kao i u paprikama (razblažen otopinu ), međutim, ukoliko koristimo jako koncentriran otopina kapsaicinoida svaki od navedenih kapsaicinoida je podjednako potentan.

Kapsaicin se najvjerojatnije sintetizira u interlokularnim septima ljutih papričica. Polazne tvari za sintezu kapsaicina su dvije amino kiseline, fenilalanin i valin.

Fenilalanin se transformira u vanililamin, na putu fenil propanoida, a valin se transformira u 8-metil-nonensku kiselinu, koja uz pomoć kapsaicin sintetaze sa vanililaminom gradi kapsaicin.

Američka udruga za istraživanje raka, provela je istraživanje u kojem je dokazano da kapsaicin može uništiti stanice raka prostate, inducirajući apoptozu (staničnu smrt).

Istraživanja su obavljena na ljudskom tumoru prostate, koji je uzgajan u miševima. Pokazalo se da su se tumori tretirani kapsaicinom smanjili za petinu, u usporedbi s onim koji nisu tretirani nikakvim sredstvom.

Također, istraživanja Notingemskog Sveučilišta, pokazuju da kapsaicin izaziva apoptozu humanih stanica raka pluća. Postoje istaživanja u Japanu i Kini, čiji rezultati ukazuju na to da kapsaicin djeluje kao inhibitor rasta stanica koje su odgovorne za nastanak leukemije. Također možemo reći da ljuta paprika potiče crijeva da se prazne tako da se preporučuje ljudima koji imaju problema sa zatvorom.

Da rezimiramo, ako imate problema sa zdravljem, svakako vam savjetujem da počnete jesti ljutu papriku. Ona će vam pomoći da u kratkom vremenskom periodu imate vrhunske rezultate, pišu “Vestinet“.

Postoji još mnogo stvari kod kojih možete koristiti ljutu papriku, ali ovo su samo neke od njih.

Author: admin