KADA KRENE PO ZLU – URADITE ovo sa LISTOM LOVORA i gledajte ŠTA ĆE SE DESITI

Lovor je lijek protiv kašlja, bolova, glavobolja i problema s kosom i kožom. Od lovora se može napraviti čaj ili ljekovito ulje, a najviše ga se koristi za začinjavanje jela. Lovor kao začin najbolje se uklapa kada pravite jela od povrća, mesa, ili čak u desertima. Ovo je biljka koja istinski ima široku upotrebu i zbog toga svi ljudi širom svijeta sve više priželjkuju da je posjeduju u svojoj blizini doma. Jako je važno znati da ukoliko su listovi lovora potamnjeli do potpuno crne boje. Ukoliko jesu, prelomite list i provjerite da li još uvijek miriše, ako ne, to je znak da se izgubila sama aroma lovora, a kamoli sva ljekovita svojstva. Uvijek budite obazrivi s tim, jer je ovo lijek koji liječi mnogo toga u organizmu svakog čovjeka, stoga birajte najbolje listove za svakodnevnu upotrebu.


Naime, lovorov list jeste otrovan, ali u slučaju u kojem ga konzumiraju mačke ili psi. Tada plod lovora dovodi do toga da mačka ili pas može da ugine od samo jednog manjeg zalogaja ove biljke. Lovor se takođe ne preporučuje tudnicama, jer u određenim količinama može da dovede do pobačaja. Razlog tome je gorak i jak ukus plodova, kao i listova ove biljke. Oni mogu itekako da dovedu do komplikacija u samom organizmu čovjeka. Lovor nije biljka koja treba da se samostalno upotrebljava, već je njegova najbolja oksidacija organizma kroz upotrebu u jelima koja svakodnevno pravimo.

Sama tehnika paljenja lovorovog lista donosi ogromnu opuštenost, mir i bijeg od sve negativne energije i svega lošeg oko nas. Uzmite list lovora i zapalite u svom domu nad nekom zdjelicom. Kada se list zapali, lovor će u vazduh ispustiti linalool, aromatični spoj koji djeluje opuštajuće. Nakon što to uradite, osjećaćete se potpuno drugačije, smireno i opušteno. Ova biljka donosi ogroman uticaj na Vaš odmor i Vas same u njemu. KADA KRENE PO pogrešnom putu Vaš život, znajte da Vam treba samo malo mira kako bi sve rješili i doveli u red.


U dimu ove biljke se nalaze još mnoga stvojstva koja djeluju umirujuće i pomažu kod prestanka glavobolje i vrtoglavice. Za početak, potrebno vam je nekoliko listova lovora, najbolje bi bilo 3 veće liske, jedna sveća ili šibica i jedan tanjir. Nakon toga, zapalite lovorov list nad tanjirem i onda napustite tu prostoriju i otiđite u neku drugu. Ne vraćajte se nazad u taj prostor 10ak minuta, dok listovi ne izgore. Kada se vratite, udahnućete čist, mirisan osjećaj opuštenosti i mira oko Vas. KADA KRENE PO zlu, ovo je tehnika koja zasigurno donosi mir i koja nikada neće “izaći iz mode”.